Spontaan Ontstaan !

Aan het eind van het badminton seizoen 2013/2014 kwam ik, Leonard van Velzen, bijkomend van een zware training bij BC Delft in gesprek met Laura, de moeder van Tatum Kouwenhoven. Die avond was ik door trainer Albert Beek met Tatum op de baan gezet en we hadden fantastisch getraind.  Een lekkere training van Bouke van Bergen Bravenboer, waar we flink aan de bak moesten maar waar ook de nodige techniek aan de orde kwam. Natuurlijk kon ik het niet laten om Tatum zelf ook nog wat extra tips te geven. Tatum was daar erg blij mee vertelde ze. 

Dit was eigenlijk de aanleiding om te kijken of er misschien mogelijkheden waren om Tatum een sprong naar de badmintontop te laten maken. Tatum zag een extra uitdaging naast de training van BC Delft wel zitten. Na mijn ervaring van de afgelopen jaren met het geven van training aan groepen spelers ben ik best wel nieuwsgierig hoever ik individueel met een speler zou kunnen komen.

Zo ontstond spontaan het idee om samen aan de slag te gaan. Wel hadden we nog een aantal uitdagingen om op te lossen, zoals zaalruimte en een partner voor de toernooien. Voor de trainingsmogelijkheden informeerden we met succes bij DKC en BC DELFT.

Net toen we wilden starten kwam Kyra van der Heij in de picture die informeerde naar extra trainingsmogelijkheden.  Kyra en Tatum kenden elkaar al van de jeugdcompetitie en toernooien. Beide meiden hadden bovendien dezelfde leeftijd en passie om beter te worden in het badmintonspel.

Zo ontstond het idee om met zijn 3-en “Team Spontaan Ontstaan” te vormen waardoor ik als trainer extra bewegingsruimte en mogelijkheden had om een goede training neer te zetten.

Om het allemaal echt goed aan te pakken gingen we op zoek naar sponsoren. In onze directe omgeving vonden we die niet, dus besloten we op ons eerste JM toernooi in Amersfoort een stukje op Facebook te plaatsen, waarna de bal pas echt is gaan rollen.

Eind december 2014 waren onze eerste gezamenlijke trainingsdagen mogelijk in de kerstvakantie. Natuurlijk kwamen ook onze sponsoren langs om ons aan het werk te zien. Bovendien kwam René Lagerwaard op bezoek om onze gloednieuwe outfits op de gevoelige plaat vast te leggen.

MR Team van Velzen formeel van start!

Leonard

 

Related Articles

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme