Master Michiel Kruijt te gast

Tijdens de woensdag training was niemand minder dan de kersverse Master kampioen van Amersfoort te gast. Maar Michiel Kruit kent bijna iedere badmintonliefhebber in Nederland natuurlijk ook als één van de succesvolle spelers van Eredivisie Landskampioen 2015: DKC.

Michiel nam het voortouw met een stuk theorie/strategie wat mooi aansloot op het verhaal van Rachel vorige week. De meiden zijn weer aan het denken gezet en Michiel zal ze in de toekomst vast nog wel eens overhoren. In tegenstelling tot Rachel heeft Michiel nooit in de nationale selectie gezeten en is via een andere weg toch een heel sterke speler geworden.

Op de baan deelde Michiel technische en tactische kennis.
Hoe serveer je in de dubbel?
Hoe neem je de service aan?

Fantastische om één van de specialisten uit Nederland zo gepassioneerd aan het werk te zien. Echt alles over deze onderwerpen werd besproken…Wat is een succesvolle plek om te retourneren, waarom moet je de shuttle dan vaak afremmen/stoppen? Kortom te veel aanwijzingen om hier op te schrijven maar wat waardevol!

Vervolgens ging het onderwerp over op het nut van camouflageslagen. Geoefend werd er ook één. Dit natuurlijk om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Na een hoop aanwijzingen en zelf doen lukte het al heel aardig maar het wordt nog heel wat trainen voordat die slag er solide in zit.

Na deze van veel theorie voorziene les was het tijd om toch even echt aan de bak te gaan. Onderlinge single wedstrijdjes kregen dat snel voor elkaar. Michiel kon die wedstrijdjes gelijk gebruiken om de effectiviteit van camouflageslagen nog eens extra te onderstrepen. Na de single was het tijd voor dubbels waarbij de nieuw aangeleerde service/aanname gelijk ingezet werd.

Was weer een super training, bedankt Michiel, zeker ook namens de meiden,

Peter

Foto's - Michiel Kruijt

 

Related Articles

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme