René is Back

Woensdag was Leonard verhindert i.v.m de beker wedstrijd van DKC tegen Astrix die overigens met een fraaie 5-0 binnen gehaald werd. Gelukkig was Rene Sehr bereid de woensdag training over te nemen zodat Kyra en Tatum toch een mooie training in het vooruitzicht hadden.

 

Begonnen werd met warming-up door al draaiend om elkaar heen net shuttles strak terug te spelen. Hierbij kreeg gelijk ook het voetenwerk de nodige aandacht want dichterbij het net dan nodig moet natuurlijk niet. Begonnen werd aan één kant van het net maar al snel ging het afwisselend op links en rechts. Niet veel later ging het over op een aanvallende smash gevolgd door een korte verdedigen. Heerlijk om te zien hoe een trainer van het kaliber Rene het voor elkaar krijgt om de bulk van die smashes ook daadwerkelijk kort terug te leggen.

De eerste echte trainingsoefening ging vervolgens over de 4 hoeken van het veld. Op de juiste manier lopen is dan gelijk cruciaal want anders ben je te laat. Rene heeft duidelijk ook geen probleem om lekker scherp aan te geven dus het is aanpoten voor de meiden om op tijd in de goede hoek te zijn. Onvolkomenheden in het voetenwerk worden natuurlijk gespot en aangepakt. Een overstapje waar niet gewenst wordt gelijk genadeloos afgestraft door een shuttle in de andere hoek en dan is er geen redden meer aan.... Waarom ben je nu te laat?

In de achterhoeken is het soms moeilijk om op tijd te zijn en kan het van pas komen om er een reddingsslag uit te persen. Ook daar werd uitvoerig op geoefend zodat dit steeds beter lukte.

Na het loop werk over de 4 hoeken werd overgestapt op het dubbelspel. Er zijn daar verschillende keuzes te maken qua opstelling en Rene deed nog eens uit de doeken wat de voor en nadelen van die opstellingen zijn. Soms is iets minder mee trekken met de shuttle voor de achter speelster aantrekkelijk en dat werd gelijk uitvoerig geoefend.

Als toeschouwer is het ook reuze leuk om te zien hoe effectief zo'n training er aan toe gaat. De achterspeler moet geen schaduw beweging maken en zich vooral op de shuttle concentreren. Komt de shuttle ergens waar de voorspeler echt niet bij komt dan pas is het tijd om in actie te komen, vooral geen energie verspillen als dat niet nodig is.

Bedankt Rene voor de geweldige trainingsavond, TOP!

Foto's - Rene Sehr 

 

Related Articles

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme