Bijscholing / training Brasschaat

 

Zaterdag 2 April verzorgde MR team van Velzen een bijscholing en training in Brasschaat, België.  

 Jeugdtrainers

Team van Velzen

Het eerste deel betrof een bijscholing speciaal voor jeugdtrainers met als thema ‘Tactisch inzicht in Badminton’ . Enkel- en dubbelspel.

Vele vragen werden op een interactieve manier behandelt.  Enkelspel: Op welke leeftijd beginnen we met positiespel en tactiek? Waar kijk je naar als trainer - eigen speler en of tegenstander en wat zie je? Welke tips zijn op welke leeftijd en niveau handig? Hoe creëer je tijd?  Heb je invloed waar de tegenstander de shuttle naar toe slaat? Hoe creëer je wenshoeken? Welke slagen zijn uit verschillende situaties verstandig?  Dubbelspel: Wat zijn verstandige posities om op de baan te staan? Waar kan je tactisch verstandig de shuttle naar toe slaan? Waar ben je sterk en waar ben je kwetsbaar? Hoe maak je elkaar sterker? Hoe kan je anticiperen in het dubbelspel.

Dit en nog vele andere vragen werden in 2 uur tijd besproken en sommige door Romy en Kyra gedemonstreerd.

Tatum verzorgde de live presentatie, zodat de rode draad werd gehandhaafd en Leonard alle aandacht voor de trainers had.

Het tweede deel van de dag was een technische training met veel schijnslagen.

Romy en Kyra deden de introductie van de  schijnslagen met af en toe wat hulp van Leonard. Vanuit het voor veld werden er nettechnieken in twee en drie bewegingen en met en zonder bovenarmrotatie behandelt. Dit vanuit voor- en backhand zijde naar alle hoeken van het veld. Vanuit het achterveld werden de Reverse en gekapte drop cross en rechtdoor behandelt. Op de planning stonden nog meer slagen, maar door tijdgebrek kwamen we daar niet meer aan toe.

 Deelnemers training
 Éen van de reacties

De meiden konden de hele middag veel deelnemers van tips en tricks voorzien door de kennis die ze zelf in het team hadden opgedaan. Tijdens hun eigen trainingen is namelijk het waarom en hoe een bepaalde slag te slaan en de voor en nadelen daarvan altijd erg belangrijk. Ook het kunnen overdragen van technieken en tactieken aan andere spelers, draagt hen bij om zelf als speler stappen te maken.  

De meiden kregen, zeker vanwege hun jonge leeftijd, veel complimenten, waar van één als screenshot gepubliceerd.

Na een gezellige sushi maaltijd reden we terug huiswaarts.

We kijken uit naar een volgende bijscholing.

Stuur voor meer informatie even mailtje

 

Related Articles

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme