Terugblik Denemarken

De laatste week van de zomervakantie hebben we benut voor onze eerste buitenlandse trainingsweek. Afgesproken was om vanuit Delft te vertrekken naar Denemarken. Bij 5 huizen ging op zondagochtend lekker vroeg de wekker: op naar Delft. Acht ochtendhoofdjes stonden om 7:30 bij onze trainert Leonard van Velzen op de stoep. Om 8 uur vertrokken we naar Denemarken. Lekker sjezend over de Duitse snelwegen en 2 slapende teamleden (Tatum & Romy) op de achterbank. Na 11 uur rijden en een uurtje uitwaaien op de boot kwamen we aan in het mooie Denemarken. Albert had een geweldige Airbnb geregeld in Herlev, een plaatsje in de buurt van Kopenhagen. Rond 20 uur kwamen we aan in ons mooie vakantiestulpje. Met de MacDonalds naast de deur ging deze week helemaal goedkomen. Bij aankomst toch maar naar een lokale Pizzeria gereden. Na wat sjans met de Denen in de pizzeria en een lekkere pizza in de maag gingen we tevreden naar ons bedje.

DAG 1: SERIOUS BUSINESS
Na een vroeg ontbijtje vertrok Team van Velzen om 6:45 uur naar het Greve Idræts Center, een sportcentrum in Greve. Trainer Jacob was er niet vanwege een toernooi in het buitenland, maar hij zou er dinsdag weer zijn. Van 7:30 uur tot 9:30 uur hebben we met de spelers van daar zelf getraind zonder trainer. Een ding viel ons allemaal heel erg op: de concentratie en focus van alle spelers. Iedereen was bloed fanatiek voor een goede training, ook al was er geen trainer bij. Geen grapjes, geen gelach, maar keihard trainen. Dit is iets wat wij allemaal in Nederland nog niet zo meegemaakt hadden. Na de ochtendtraining naar huis gegaan en daar ging voor mij persoonlijk het kaarsje even uit. Lekker 2 uurtjes bijgeslapen met Tatum in een tuinstoeltje in het zonnetje. In de avond weer 2 uur getraind met een grotere groep spelers onder leiding van een assistent-trainer. Deze dag hebben we afgesloten met leuke dubbeltjes waarvan een van de vele rally’s te zien is op een eerder facebookbericht.

DAG 2: CHINESE VRIEND EN TRAINER
De ochtendtraining was erg pittig en zwaar. Veel fysieke oefeningen om ons klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Maar we gaven niet op na 2 uur keihard trainen, we hadden namelijk een bijzondere afspraak op de planning. Een training van de welbekende Zhang Lianying (gelukkig hoef ik dit alleen te typen). We waren allemaal heel erg benieuwd wat deze man ons zou leren. We hebben ons deze 1,5 uur vooral gefocust op de ‘body connection’ tijdens het badmintonnen. Zeer leerzaam! Meer weten hierover? Kijk even op onze facebook pagina, daar staat alles uitgebreid beschreven over de training met Zhang Lianying! Thuisgekomen van deze zware, maar leerzame ochtend hebben we weer eventjes uitgerust. In de middag mochten we bij de training van de Deense nationale selectie gaan kijken.. Gaaaaaf! Helaas werd ik zelf niet lekker en besloot thuis te blijven. Leonard, Albert en Romy gingen wel even een kijkje nemen en wilde natuurlijk heel graag Viktor Axelsen spotten en met succes. Daar aangekomen viel hun mond open, want daar stond Zhang Lianying training te geven.. Jaja wij kunnen mooi even zeggen dat we training gekregen hebben van de trainer van de Deense nationale selectie, snap je hem nog?

In de avond stond er een avondtraining op de planning, maar de koorts sloeg toe en ik bleef thuis. De rest van Team van Velzen vertrok vol goede moed, spierpijn en vol enthousiasme naar de avondtraining.

DAG 3: RON DANIELS!
Leonard, Tatum en Romy stonden vroeg op om met de auto een stukje te gaan rijden. En niet naar zomaar naar iemand, maar naar de Ron Daniels! Het was een pittige training voor de meiden. Er werd direct duidelijk gemaakt wat de mindere punten zijn en Romy en Tatum moesten dit op hun eigen wijze even verwerken. Na 2 lange dagen trainen was dit een pittige ochtend. De meiden kregen training van Ron en zijn vrouw Huynh Nhut Duong (weer erg blij dat ik dit alleen hoef te typen). Meer weten over wat de meiden precies gedaan hebben tijdens de training? Kijk even op de facebookpagina! Na de training hebben ze met zijn allen bij Ron thuis nog wat gegeten. In de tussentijd was Albert met mij naar het ziekenhuis in Herlev gegaan (altijd zeer interessant die ziekenhuizen) en kreeg ik een antibiotica kuurtje mee. Tatum en Romy kwamen helemaal gesloopt thuis. Alle spiertjes deden pijn, maar de diehards gaven niet op; op naar de avondtraining in Greve!

DAG 4: TEAM WEER COMPLEET!!!
De ochtendtraining ging bijna weer beginnen dus Leonard, Tatum en Romy stapten in de auto. Na een wat minder fysieke training kwamen ze voldaan weer thuis en hebben we allemaal eventjes uitgerust. De antibiotica sloeg bij mij meteen aan (thank god) en dat betekende geen koorts en vermoeidheid meer. In de avond was het team weer compleet! Met zijn allen op weg naar Greve voor 2 uurtjes trainen. Heerlijk!

DAG 5: TEAM VAN VELZEN VEROVERT KOPENHAGEN
Op vrijdag ochtend is er geen training in Greve dus dit was HET MOMENT om eventjes naar Kopenhagen te gaan. Lekker de stad verkennen, winkeltjes in, enorm luxe lunchen (uhuhh..) en de zeemeermin bezoeken (speciaal voor Rob Claassen, vaders van Romy Claassen). In de avond was alweer de laatste training in Denemarken voor ons. Maar wat was het toch een geweldige training. Drie uur keihard geknald. Helemaal gesloopt naar huis gegaan en ons voorbereid op de terugreis: tasjes inpakken, schoonmaken en lekker slapen. Zzzzzzz….

DAG 6: ROUTE TOURISTIQUE
Zaterdag de terugreis, maar niet zomaar een terugreis. Er waren nogal wat Baustellen in Duitsland. Daarom besloot Lé de ‘Route Touristique’ te nemen. Niet veel kunnen sjezen, maar wel veel kunnen zien. Rond een uurtje of 22 waren we in het ook wel mooie (maar niet zo mooi als Denemarken) Nieuwerkerk aan den IJssel, eindstation voor mij. Rest van het team moest nog een half uurtje door naar hun eindbestemming. Rond een uurtje of 23 was iedereen van het team thuis en was de reis officieel afgelopen..

Groetjes Kyra, en oh ja, op de foto pagina vinden jullie nog wat leuke foto's van deze trip!

 

Related Articles

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme