Tatum & Kyra als trainer aan de bak!

 

Leonard nieuwe trainer TFS Barendrecht

KLASseBAD shoot

Een aantal weken geleden hebben we een leuke fotoshoot gedaan met de meiden van Velzen. Na de shoot kwamen spelers en trainers van de Senste badmintonclub. Een geweldig verhaal eigenlijk. De Senste badminton club startte met hun spelers een project genaamd KLASseBAD en kwamen uit bij toptrainer Leonard van Velzen en zijn pupillen Tatum Kouwenhoven Kyra van der Heij en Romy Claassen. KLASseBAD staat voor een kwalitatieve en klassieke badmintonopleiding. Team van Velzen wordt samen gesponsord door Badmintoncompany.nl en MR Badminton.com
Frank Latomme als woordvoerder van de club is enorm verheugd op deze samenwerking en wij als Yonex natuurlijk ook.

Wij willen in het bijzonder Alex van Zaanen sportfotografie bedanken voor zijn geweldige foto's en Sandi Sugiharto-Wolf voor de bewerkingen.

Er komt nog meer info over de shoot en de samenwerking met het team. We hopen jullie snel is te begroeten in ons Yonex Center in Aartselaar.
#Yonex

 
 

Romy in de Krant

 

Toptrainer traint Sentse Badmintonclub

SINT-LAUREINS - De Sentse Badmintonclub lanceerde met KLASseBAD een nagelnieuw project en haalde meteen een Nederlandse toptrainer in huis. “De Michel Preudhomme van het badminton” lacht clubman Frank Latomme.

De Sentse Badmintonclub, kortweg SBC, lacht in haar vuistje. Voor hun jongste project KLASseBAD wisten ze Leonard Van Velzen te strikken. “De man verdiende reeds zijn sporen bij onze Noorderburen” vertellen Frank Latomme en Patrick Lehoucq van de SBC. “Eigenlijk is het allemaal heel toevallig gekomen. Ooit volgden we zelf een trainerscursus en kwamen we in contact met de man. We vertelden over onze club en over de plannen om een nieuw project op te starten. Een jongensdroom werd waar toen Van Velzen er ook nog wilde aan meewerken”. De man is immers geen onbekende in het wereldje van het badminton. “Van Velzen is nationaal jeugdtrainer in Nederland en selectiecoach bij de Bond. Hij haalde ook reeds diverse successen en titels bij diverse eredivisieploegen. Eigenlijk een beetje een soort Michel Preudhomme van het badminton.” Van Velzen zakt de komende maanden een tiental keer af richting Watervliet en Sint-Laureins om mee te werken aan het KLASseBAD-project van de SBC.

Jongeren

“Klas staat voor een klassieke én kwaliteitsvolle badmintonopleiding” gaat het duo verder. Bad slaat uiteraard op badminton maar geeft ook de klankkleur van onderdompelen in… Dat is juist wat Van Velzen doet met een geselecteerd groepje jongeren uit onze club. Ooit startte hijzelf een project op met twee meisjes die nog nooit geselecteerd waren voor een of ander tornooi. Hij wilde kijken hoe ver hij er mee zou geraken. Nu staan ze heel dicht bij de top. Niet dat wij het op tien lessen zover zullen schoppen, maar het heeft wel een meerwaarde voor de groep.” De SBC heeft een honderdtal leden waaronder 35 jongeren. “Precies met hen willen we dit project volgen” vult Latomme nog aan. “Voor Nieuwjaar komt Van Velzen nog twee keer naar Sint-Laureins. Wij trekken in november ook een keer richting Delft waar de man zelf actief is.” De SBC is actief in vierde provinciale en haalde de jongste jaren reeds enkele leuke uitslagen. Eén van hun teams promoveerde vorig seizoen van vijfde naar vierde provinciale.

 

 

Michiel spreekt zich uit

 

MR team van Velzen wederom in de krant in Bëlgie

 

Via - Badmintonline.nl

 
© Sentse BC

De Sentse Badmintonclub is een kleine club in het Belgische Sint-Laureins met een gezonde portie ambitie. Onze jeugdspelers dragen we zeer hoog in het vaandel. Daarom het project KLASseBAD.

Dit is een samenwerking tussen jeugdspelers en clubtrainers van De Sentse Badminton en het team MR-Team van Velzen (hierna MRVV). De doelstelling is om onze jeugd op korte termijn een grote sprong voorwaarts te laten maken. Daarvoor werd het team MRVV aangesproken. Uniek is dat zowel de clubtrainers als de jeugdspelers mee in 'bad' genomen worden. De jeugd leert hoe ze het moeten uitvoeren, de trainers leren hoe ze hen daarbij kunnen helpen.

Oh ja... De naam KLASseBAD staat voor: KLAS voor aanleren, KLASse voor kwaliteit en BAD voor badminton en voor ondergedompeld worden in.

Het project KLASseBAD ging zaterdag 8 oktober 2016 van start. De eerste toptraining.

In 10 trainingen wil het team MRVV de Sentse jeugd naar een hoger niveau tillen. Een grote uitdaging voor beide partijen. Maar allebei ervan overtuigd dat het zal lukken. Het team MRVV neemt de Sentse jeugd en trainers op sleeptouw om hun badmintonvaardigheden aan te scherpen. Gedurende 4 uur wordt hard getraind. Leonard, Tatum en Romy zijn erg intens aanwezig op het veld. Zowel spelers, trainers als het team MRVV geven het beste van zichzelf. Na een paar uur zien we reeds een duidelijke verbetering. Werken met zo'n topteam geeft gigantisch veel energie en moed. De gestructureerde aanpak van team MRVV maakt dat er onmiddellijk resultaat is, het inspireert de jeugdspelers en trainers. Ze zijn elk moment van de training bezig om zichzelf te verbeteren. Leonard, Tatum en Romy zijn zeer kritisch en letten op elk detail, ze helpen de spelers voortdurend, sturen steeds bij. Zowel trainers als spelers genieten duidelijk als er resultaat wordt geboekt. Grote bewondering voor Tatum en Romy, als jonge speelsters (16 en 17 jaar) tonen zij een zeer grote professionaliteit en vakkennis, hun deskundig advies wordt gesmaakt. Leonard zijn deskundige opleiding is heel goed doorgedrongen, hij heeft er niet alleen topspeelsters van gemaakt maar ook topcoachen.

De intensiteit van de training laat ook sporen na bij de jeugdspelers. De volgende dagen wat last van stijve spieren maar dat hebben we er gerust voor over. De reacties op messenger gaan de ronde "Echt nice", "veel bijgeleerd", "mega tof", enz... We worden er vrolijk van.

De samenwerking is een schot in de roos. Het team MRVV maakt dat de Sentse jeugdspelers en trainers zeer enthousiast naar de volgende training uitkijken. Het resultaat dat na 4 uurtjes trainen is neergezet doet deugd en daar kan je daar alleen maar blij om zijn. Een topprestatie van jeugd, trainers maar vooral van TOPteam MRVV. Veel waardering daarvoor of op zijn Vlaams "chapeau". KLASseBAD genereert nog zoveel meer in onze club. We noemen het intern "het MRVV-effect". Ouders die zich actief inzetten voor catering, de club komt in de pers, we denken zelfs aan een officieel persmoment, een ouderkijkmoment staat op het programma de volwassen competitiespelers komen naar een toptraining van Tatum, Romy en Kyra kijken. Veel dynamiek wordt volop in gang gebracht... Dit doet echt deugd!

Sentse Badmintonclub en team MRVV hebben een echte "match" gevonden met het project KLASseBAD! Iedereen voelt de adrenaline stromen en kijkt uit naar de volgende toptraining.

Frank Latomme
Jeugdcoördinator

door

via Sentse BC

 

MR team van Velzen haalt de krant in Bëlgie

 

 

Leonard genomineerd voor Haagse sportprijs

Kyra in Hart van Holland

 

Haags Nieuwsblad

 

Delftse Post

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme