Jessica Huster

Even voorstellen: Ik ben Jessica, 19 jaar en studeer psychologie aan de Erasmus Universiteit.

Op mijn 9e ben ik met badminton begonnen, toen ik op een zaterdagochtend met een vriendje mee ging naar zijn training bij BC Schipluiden. Michel da Silva gaf daar in die tijd training en zijn trainingen vond ik zo leuk dat ik bleef komen. Na een paar lessen, moest ik lid worden.

Ik vond het badmintonnen zo leuk dat ik meer wilde gaan trainen, daarom ben ik naar de Badminton School Den Haag (BSDH) gegaan. Dave Macaré en Jan-Willem de Man waren mijn trainers daar.

In 2012 speelde ik voor het eerst najaarscompetitie. Ik speelde toen 2e klasse in team 1 van BC Schipluiden.  In 2012/2013 ben ik naar BC DKC gegaan, omdat ik daar hoofdklasse kon spelen en me verder kon ontwikkelen.


Dit seizoen train ik bij DKC, Team Van Velzen en de seniorengroep van de BSDH. In de vakantieperioden houd ik mijn conditie bij met buitentrainingen en trainen in de sportschool. Dat laatste doe ik ook buiten de vakantieperiode als ik geen wedstrijd heb in het weekend en het niet te druk heb met mijn studie.

Ik vind het erg leuk om toernooien te spelen. Vroeger heb ik dan ook aan erg veel jeugdtoernooien meegedaan.  Mede via de BSDH ben ik Junior-Mastertoernooien gaan spelen. In 2013 won ik de finale van dit circuit in de U15. Daardoor mocht ik tijdens de Dutch Open strijden voor de JM-Cup, een wedstrijd tussen de winnaar van de finale van het JM circuit en de nummer 1 van de ranglijst. Na een zeer spannende wedstrijd won ik dat jaar ook de JM-cup. Nu speel ik seniorentoernooien waar ik in de categorie 1 uitkom. In de competitie kom ik nu, seizoen 2017/2018 in de tweede divisie uit.

 

 

Related Articles

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme