Kyra van der Heij

Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Kyra van der Heij, geboren in 1999. Mijn ouders, Peter en Anita, hebben vroeger veel gebadmintond. Hierdoor waren mijn broer, Dylan en ik op jonge leeftijd al vaak in de sporthal te zien van BC Nieuwerkerk.

Toen ik 5 jaar was, kreeg ik mijn eerste badmintontrainingen. Ik mocht gelijk meetrainen bij de miniselectie waardoor ik twee keer per week trainde. In 2007 ging ik voor het eerst jeugdcompetitie spelen. Vanaf dit jaar ben ik veel jeugdtoernooien gaan spelen, met succes. Ik merkte dat ik hierdoor steeds beter werd. Ik mocht na een tijdje al meetrainen met jeugd rond de 16 jaar. In 2011 waren er meisjes tekort in het hoogste jeugdteam waardoor ik op mijn 11e/12e in de leeftijdscategorie onder 19 ging spelen. Dit was erg pittig, maar ik werd zeker niet weggeslagen. In dat jaar viel ik voor het eerst in bij de najaarscompetitie. Dat beviel goed zodat ik het seizoen erop startte in de 5e klasse.

De langste tijd bij de jeugd heb ik training van Wim Offermeyer gehad, hoofdjeugdtrainer van BCN. In de periode 2012/2013 assisteerde Wim bij de jeugdacademie bondstraining onder leiding van Leonard van Velzen. Tijdens een gasttraining heb ik toen voor het eerst kennis gemaakt met Leonard.

Het jaar 2013/2014 was al weer mijn laatste jaar in de jeugdcompetitie. Samen met mijn broer in het eerste team werden we Regiokampioen van Zuid-West Nederland in de hoogste categorie. Een spannend seizoen. In dit jaar speelde ik najaarscompetitie in de 2e klasse waardoor ik niet voor de landstitel mocht meespelen. In dit seizoen speelden we ook tegen het eerste jeugdteam van BC Delft. Hier heb ik Tatum leren kennen.

Seizoen 2012/2013 en 2013/2014 heb ik meegetraind bij de Regio Ambitie training bij BC Orbiton. Deze training werd door Arjen Veldhoven verzorgd. Doordat aan het eind van het seizoen 2013/2014 mijn directe medespelers daar stopten ging ik opzoek naar een nieuwe trainingsuitdaging. Deze vond ik eigenlijk geheel toevallig bij Leonard en Tatum zodat we samen MR team van Velzen gestart zijn, natuurlijk helemaal geweldig!

Mijn laatste seizoen 2014/2015 voor BC Nieuwerkerk heb ik 4e divisie gespeeld in de Bondscompetitie.

Seizoen 2015/2016 ben ik overgestapt naar DKC en speelde ik derde divisie in team 4.

In 2016/2017 heb ik mijn VWO aan het Emmaus College in Rotterdam afgerond. In het studiejaar 2017/2018 ben ik in Amsterdam aan de VU gestart met de opleiding geneeskunde.  Dit badminton seizoen speel ik 2e divisie Bondscompetitie in het 2e team van DKC. Doordat ik i.v.m. mijn studie naar Amsterdam verhuisd ben train ik bij van Zijderveld.

Related Articles

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme