Romy Claassen

Ik ben 17 jaar en ik zit in het eerste jaar van mijn nieuwe studie, SPECO Sportmarketing. Ik ben gestart met badmintonnen in 2008. Mijn broer Stef begon met badminton bij BC Bever in Rijen. Ik ging vaak bij hem kijken en merkte dat ik het ook super leuk vond en ben dus ook gaan badmintonnen. Ik heb jeugdcompetitie U13, U15 en U17 gespeeld bij BC Bever. Toen heb ik ook nog bij RTC Breda getraind. Daarna ben ik naar de senioren gegaan. Ik begon in de derde klasse Regiocompetitie en ben met dat team Nederlands kampioen geworden. Het volgende speeljaar 2014/2015 ben ik naar de hoofdklasse overgestapt. In 2015/2016 gevolgd door de derde divisie in het eerste team van de Bevers. Het seizoen van 2016/2017 speelde ik in het eerste team van BC de Zwaluwen in de tweede divisie. Het aankomende seizoen van 2017/2018 ga ik eerste divisie spelen bij TFS Barendrecht.

Ik speel ook graag toernooien en reis met mijn moeder door het hele land. Zonder mijn fanatieke moeder zou het me nooit gelukt zijn om overal naar toe te gaan. Mijn vader komt ook kijken als hij niet hoeft te werken. Ik heb sinds twee jaar een sponsor, Sander Visser van BadmintonCompany.nl . Daar ben ik super blij mee en top dat we samen met Team van Velzen een oplossing gevonden hebben om gezamenlijk door te gaan.

Seizoen 2015/2016 trainde ik vier keer in de week. Toen ik door de blessure van Tatum bij Team v Velzen gevraagd werd zelfs vijf keer. Op maandag train ik met mijn broer en vrienden van BC Reeshof bij Kees Kerkhof. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd van Kees.
Ik vind het erg leuk om met MR team van Velzen te trainen. Ik ben erbij gekomen omdat Tatum najaar 2015 geblesseerd geraakte. Gelukkig is Tatum bij de start van het seizoen 2016/2017 weer aangehaakt. Ik train nu drie keer in de week: twee keer bij Barendrecht en een keer bij Team van Velzen. Ik kijk nu al uit naar aankomend seizoen.

Romy

 

 

Related Articles

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme