Tatum Kouwenhoven

Ik ben Tatum Kouwenhoven en ik ben 18 jaar. Ik studeer aan de Halo van de Haagse Hoge School. De club waar ik train en speel is BC DKC. Daarnaast maak ik deel uit van Team van Velzen.

Omdat mijn oom (Gricha Camonier) en mijn tante (Sandra Camonier) vroeger in het 2de team van VELO speelden gingen wij daar vaak langs. Toen ik ook interesse kreeg om badminton zelf te gaan spelen ging ik naar de club BC Delft. De eerste paar jaren was ik niet fanatiek bezig, hoe langer ik speelde hoe fanatieker ik werd. Bij deze club kreeg ik eerst training van Jeroen en later van Albert Beek en Michel da Silva

In het badmintonseizoen 2009-2010 ging ik voor het eerst jeugdcompetitie spelen en in het badmintonseizoen 2013-2014 ben ik ook in de najaarscompetitie gaan spelen. Dat was in de 4de klasse. Ik begon badminton steeds leuker te vinden en ik wilde ook steeds beter worden. Het seizoen er op speelde ik met succes in de eerste klasse van de najaarscompetitie.

In 2013 ben ik eerste geworden in de categorie J2 van het RJC-circuit. Mede hierdoor ben ik gestart met het spelen van JM-toernooien.

Tot en met het seizoen 2013-2014 trainde ik bij BC Delft op de woensdagavonden en kreeg ik seniorentraining van Bouke van Bergen Bravenboer, Marcel Bijen, Albert Beek en Leonard van Velzen. Met ingang van seizoen 2014/2015 starte op dinsdagavond de trainingen bij DKC in de A2-selectie en de Team van Velzen trainingen op woensdagavond. Dit was tevens mijn laatste seizoen bij VTC op de vrijdagavond.

Eigenlijk had ik na de zomer van 2014 echt een doel voor ogen met badminton en wilde ik echt serieus beter worden in het spelletje. Daar moest natuurlijk wel keihard voor gewerkt en getraind worden. Dat lukte natuurlijk al helemaal met Team van Velzen.

Begin seizoen 2014/2015 sloeg helaas het noodlot toe en scheurde de kruisband van mijn linker knie af. Enorm balen natuurlijk maar de volgende periode ben ik druk bezig geweest met mijn herstel: Aansterken met afgescheurde kruisband, operatie, revalidatie mede dankzij alle hulp en aanwijzigen van fysio Kirsten Zonneveld.

Inmiddels zijn we 2 jaar verder na mijn operatie. Het was zwaar om terug te komen met een achterstand en weer helemaal opnieuw te moeten beginnen. Natuurlijk ben ik weer fanatiek van start gegaan maar conditioneel en vooral mentaal was het best lastig. Ik heb hier dan ook keihard voor moeten knokken. Op dit moment speel ik 3de divisie bij BC DKC. Dit gaat aardig goed en ben langzaam weer erg tevreden en trots op hoe mijn spel nu is. Vind het ook ontzettend leuk om weer op de baan te staan, zeker ook met mijn dubbelpartner Kyra van der Heij. We blijven door trainen om een steeds een hoger niveau te bereiken.

Ik vind het ontzettend gaaf dat we nog zo bezig zijn met het team en dat al weer voor het 3de jaar is. We leren zo ontzettend veel en maken zoveel gave dingen mee met ons team. Ben blij dat ik er deel van mag zijn.

Kus

Tatum

 

Related Articles

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme